• Nederlands
  • Engels

Andalusië

Een plek waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten, waar de tijd soms lijkt stil te staan, waar de Flamenco bij het intreden van de avond tot leven komt, waar familie, vrienden, gastvrijheid, culinaire avonturen en genieten van het leven een belangrijke rol spelen. Andalusië, een stukje Spanje vol passie en temperament!

Het fascinerende achterland van Andalusië heeft vele gezichten, adembenemende natuur, spectaculaire vergezichten over heuvels en valleien, kronkelende rivieren en verrassende bergketens met witte dorpen. U vindt er prachtige steden waar de rijke historie en het cultureel erfgoed van Andalusië terug te vinden is. Het charmante Sevilla met haar oude centrum, het koninklijk paleis Real Alcazar en de kathedraal met klokkentoren Giralda. Het energieke Granada met het imposante Moorse Alhambra en de oude wijk Albayzin waar u eindeloos kunt dwalen door smalle straatjes met sfeervolle restaurants, theehuizen en tapas bars in Arabische sferen. Het schilderachtige Cordoba met de immense Mezquita moskee met als middelpunt een kathedraal en de gezellige Joodse wijk Juderia met haar leuke pleintjes en patios. 

Langs de kustlijn van Andalusië vindt u lange zandstranden en levendige badplaatsen. Èn uiteraard Málaga, mediterrane stad en geboorteplaats van Pablo Picasso, inmiddels meer dan 28 musea rijk, waaronder het Museo Picasso, Carmen Thyssen en Centre Pompidou. Deze stad met traditionele bodega’s, de geur van jasmijn en sfeervolle pleinen leidt u van de ene naar de andere verrassing. Bij zonsondergang kunt u bij de vele chiringuitos aan het strand genieten van een glaasje wijn en een heerlijke espeto de sardinas of wandelen door de haven van Muello Uno en genieten van het prachtig verlichte Alcazaba fort en Gibralfaro kasteel.

Andalusië biedt ongekend veel mogelijkheden voor avonturiers en sportievelingen met vele outdoor activiteiten zoals hiking, rotsklimmen, mountainbiken, paragliding, paardrijden, golfen, duiken, waterfietsen, kajakken en kanoën. En heeft u na deze activiteiten nog energie over dan kunt u tot ver in het voorjaar skieën of snowboarden in de Sierra Nevada (3300m) een leuk skigebied dicht bij Granada, met uitzicht op zee.

Het maakt niet uit of u tijdens uw vakantie op zoek bent naar stads-, strand-, of plattelandsleven, in Andalusië vindt u het allemaal op relatief korte afstand van elkaar. Laat u verrassen en omarmen door dit prachtige deel van Spanje!

Top